Comandant iranian: SUA nu ar îndrăzni să lanseze o acțiune militară împotriva noastră

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Teheranul nu va purta discuţii cu Statele Unite ale Americii, inamicul său declarat, a declarat vineri şeful adjunct al Gardienilor Revoluţiei - corpul de elită al armatei iraniene - Yadollah Javani, opinând totodată că Washingtonul ,,nu va îndrăzni să lanseze o acţiune militară împotriva noastră'', relatează agenţia de presă iraniană Tasnim, citată de Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a lansat joi un apel conducerii Iranului să se aşeze la masa negocierilor şi să discute cu el despre programul nuclear iranian şi a spus că nu poate exclude varianta unei confruntări militare având în vedere tensiunile puternice dintre cele două ţări.

,,Nu vor exista discuţii cu americanii şi americanii nu vor îndrăzni să ia măsuri militare împotriva noastră'', a declarat Yadollah Javani, şeful adjunct al Gardienilor Revoluţiei pentru probleme politice, citat de Tasnim. ,,Naţiunea noastră ... vede America ca fiind de neîncredere'', a spus el.

Preşedintele american a afirmat joi că iranienii s-au arătat ,,foarte ameninţători'', fără alte precizări, pentru a explica decizia sa de a trimite un portavion şi mai multe bombardiere B-52 în regiune, potrivit AFP.

,,Avem informaţii, nici nu vă puteţi imagina'', a adăugat Trump, fără a fi mai explicit.

Întrebat cu privire la o posibilă confruntare militară între SUA şi Iran, Donald Trump a declarat: ,,Nu vreau să spun 'nu', dar sper că nu se va întâmpla''.

'Aş vrea ca ei să discute cu mine. Suntem pregătiţi pentru discuţii', a afirmat preşedintele american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel