Comandamentul suprem al NATO în Europa a discutat cu Rusia despre evitarea oricărui 'incident' militar

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandantul suprem al NATO în Europa şi şeful Statului Major al armatei ruse s-au întâlnit joi la Baku, capitala Azerbaidjanului, angajându-se să menţină contactul pentru a evita în special orice "incident" militar.

Generalul american Tod Wolters şi omologul său rus Valeri Gherasimov au făcut "schimb de opinii asupra unor probleme de stabilitate strategică, situaţii din regiuni aflate în criză şi au discutat despre măsuri practice pentru a preveni incidente militare", potrivit unui comunicat al armatei ruse, informează Agerpres, care citează AFP.

NATO a publicat un comunicat aproape similar, precizând că cei doi responsabili militari "au făcut un schimb de opinii asupra activităţilor şi exerciţiilor militare aferente", astfel încât "să promoveze predictibilitatea militară şi transparenţa".

Aceasta a fost a doua întâlnire între generalul Gherasimov şi generalul Wolters, devenit în martie 2019 comandantul suprem al forţelor aliate în Europa. Prima întâlnire datează din iulie 2019, şi a avut loc tot la Baku, cei doi militari comunicând de atunci mai ales telefonic.

Alianţa Nord-Atlantică urmează să efectueze în mai şi iunie exerciţii militare majore, implicând circa 37.000 de soldaţi din 18 ţări. Codificate Defender-Europe 20, acestea ar constitui cea mai mare desfăşurare de trupe americane în Europa în ultimii 25 de ani.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a asigurat că acest exerciţiu "nu este îndreptat în mod special împotriva niciunei ţări" şi că Alianţa Nord-Atlantică "nu caută confruntarea cu Rusia". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel