Comandamentul Special al Operațiilor din SUA a comandat companiei Raytheon radarul Silent Knight

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Raytheon Space și Airborne Systems, o filială a companiei Raytheon, a primit un contract de 96,6 milioane de dolari pentru producția sistemului radar Silent Knight pentru Comandamentul Special al Operațiilor din SUA (USSOCOM).

Potrivit ununi comunicat al Departamentului Apărării din SUA, această modificare a contractului mărește plafonul de la 203.360.201 dolari la 300.000.000 dolari pentru continuarea producției sistemului radar Silent Knight Radar.

Lucrarea va fi efectuată în McKinney și Forest, Mississippi, și este programată să fie finalizată până în octombrie 2022.

Radarul Silent Knight este cel mai avansat sistem de evitare a terenurilor, conceput pentru a crește gradul de conștientizare a situației aeronavelor și elicopterelor în condiții de vizibilitate redusă. Sistemul oferă piloților un afișaj de vreme color, o hartă a terenului, imagini de înaltă rezoluție și capabilități de detectare și identificare a amenințărilor.

Radarul include, de asemenea, capabilități de mapare a solului și de detectare a intemperiilor. Radarul Silent Knight a fost deja integrat pe elicopterele Boeing MH-47G Chinook și Sikorsky MH-60M Black Hawk. De asemenea, unele surse au raportat că astfel de sisteme radar au fost deja integrate în avioanele MC-130J și CV-22.

Vezi și: SUA au retrimis bombardierele B-52 în Europa în misiune de descurajare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel