Coliziune Su-34. Doi piloți morți și unul dispărut. Rusia ar fi încercat mușamalizarea accidentului

Tudor Curtifan / 21 ian 2019 / 16:58
Su-34
Su-34

Două bombardiere tactice ruseşti de tipul Su-34 s-au ciocnit vinerea trecută deasupra Strâmtorii Tătare, iar în urma coliziunii doar unul dintre cei patru piloţi a supravieţuit.

Informațiile sunt publicate de media din Rusia și sunt contradictorii cu cele oferite după accident de Ministerul Apărării de la Moscova. 

Ambele avioane s-au prăbuşit în Strâmtoarea Tătară după ce s-au ciocnit, incident prezentat iniţial de către Ministerul Apărării rus într-un comunicat drept o "atingere". 

Imediat după anunţul accidentului de către mai multe mass-media, agenţia oficială de presa TASS a transmis, citând o "sursă anonimă din cadrul Ministerului Apărării", că unul dintre avioane a reuşit să aterizeze la bază cu motorul defect. Aceeaşi informaţie a fost difuzată şi de agenţia de presă rusă Interfax, fiind preluată şi de alte canale media. 

Ulterior, Ministerul Apărării a comunicat că toţi piloţii au reuşit să se catapulteze, iar incidentul nu s-a soldat cu victime, fără să precizeze câte persoane se aflau la bordul aparatelor de zbor. Având în vedere că echipajul unui Su-34 este format din două persoane, devenise clar că este vorba de patru piloţi. 

 

Informații contradictoriiÎn cursul după-amiezii de vineri, ministerul a anunţat salvarea a doi piloţi din apele reci ale Strâmtorii Tătare, la capătul a mai multor ore de eforturi de căutare în condiţii dificile, pentru ca apoi să revină şi să anunţe că a fost salvat doar un pilot. Al doilea a fost recuperat fără viaţă. Până seara, echipele de salvare au mai găsit un corp, iar cel de-al patrulea pilot nu a fost descoperit, informa duminică seara publicaţia Vzgliad. 

Conform canalului media citat, doi piloţi au decedat - după catapultare - încurcându-se în elementele sistemului lor de paraşutare, corpurile lor fiind descoperite de nave pescăreşti în zonă, conform site-ului 47news din Sahalin. 

Su-34 este un bombardier foarte perfecţionat, cu dublă comandă, conceput pentru a înlocui avionul Suhoi Su-24. Poate să distrugă ţinte terestre şi aeriene, indiferent de condiţiile meteorologice. 

În momentul producerii accidentului, cele două aparate Su-34, care făceau parte din Regimentul 277 de bombardiere, cu baza la Hurba (Komsomolsk pe Amur), nu aveau armament de luptă la bord.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy