Coliziune misterioasă în Marea Chinei: Ce a lovit, de fapt, submarinul american USS Connecticut? US Navy vine cu noi precizări

S.I. Catalin / 02 noi 2021 / 09:25
Sursă foto: U.S. Navy
Sursă foto: U.S. Navy

Submarinul nuclear american avariat luna trecută în Marea Chinei a lovit o formaţiune muntoasă de pe fundul mării care nu figura pe hărţi, indică primele rezultate ale anchetei, date publicităţii luni, transmite AFP.

'Ancheta a stabilit că USS Connecticut a lovit un munte submarin care nu era semnalat pe hărţi, în timp ce opera în apele internaţionale din regiunea indo-pacifică', a declarat o purtătoare de cuvânt a US Navy, căpitanul de fregată Hayley Sims, într-un comunicat.

Rezultatele anchetei au fost remise comandantului Flotei a 7-a, viceamiralul Karl Thomas, care urmează să decidă dacă se impun sancţiuni, a menţionat purtătoarea de cuvânt.

DefenseRomania a precizat încă de săptămâna trecută, citând un scurt raport al U.S. Naval Institute News (USNI), că e posibil ca USS Connecticut să fi lovit o formă de relief subacvatică.

Dacă într-adevăr a USS Connecticut a lovit o formă de relief subacvatică, se ridică un semn de întrebare în ceea ce privește harta marină pe care o folosea submarinul.

În după-amiaza zilei de 2 octombrie, USS Connecticut, un submarin cu propulsie nucleară din clasa Seawolf, a lovit un obiect la acel moment neidentificat, în timp ce naviga în imersiune în Marea Chinei de Sud. Unsprezece membri ai echipajului au fost răniţi.

Submarinul a fost nevoit să iasă la suprafaţă, dar a fost capabil să navigheze până în insula Guam, teritoriu american din Pacific.

China revendică cvasitotalitatea apelor din Marea Chinei de Sud, unde a construit avanposturi militare pe insuliţe şi atoli, în vreme ce Statele Unite şi aliaţii lor patrulează cu regularitate în apele internaţionale ale regiunii pentru a-şi afirma dreptul la libertatea de navigaţie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy