Coliziune între un vas al forţelor navale ruse şi o navă civilă, în apele daneze

Eduard Pascu / 23 sep 2020 / 15:31

Un vas al forţelor navale ruse a intrat miercuri în coliziune cu o navă cargo aparţinând unei companii elveţiene. Incidentul s-a petrecut în apele daneze ale Mării Baltice, în apropierea podului Oresund care leagă Danemarca de Suedia, informează Reuters şi Efe.

Nava frigorifică Ice Rose, care naviga de la Sankt Petersburg (Rusia) către Goteborg (Suedia), s-a ciocnit cu o corvetă rusă miercuri la primele ore ale dimineţii, a afirmat un purtător de cuvânt al Centrului danez de operaţiuni comune. Acesta nu a dezvăluit identitatea navei ruse, care avea permisiunea de a se afla în apele daneze şi notificase autorităţile daneze în legătură cu prezenţa sa. Purtătorul de cuvânt a menţionat că motivul coliziunii nu este clar, transmite Agerpres.

Cea mai mare parte a Danemarcei era acoperită de ceaţă miercuri dimineaţa, notează Reuters.

Armata rusă a precizat că în incident, care nu a provocat victime, a fost implicată corveta Kazaneţ şi că o comisie a flotei baltice va lansa o anchetă pentru a stabili circumstanţele coliziunii. La bordul navei elveţiene nu s-au înregistrat răniţi şi nu sunt semne de avarie, în urma ciocnirii, a indicat la rândul lui purtătorul de cuvânt danez.

Operatorul Ice Rose, compania Maestro Shipmanagement cu sediul în Cipru, a confirmat că a avut loc un incident, fără a face alte comentarii.

Proprietarul navei, Maestro Shipping, cu sediul în Elveţia, a refuzat să comenteze.

Citește și: Un crucișător american a distrus, cu rachete de croazieră Tomahawk, o fregată dezafectată

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy