Coliziune între două Su-34 în Rusia. Echipajul a fost găsit

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-34
Su-34

Doi piloţi ai unui bombardier rusesc Su-34, care s-a ciocnit în această dimineaţă cu un alt Su-34 deasupra Mării Japoniei, au fost recuperaţi în viaţă de către echipele de salvare din mare.

Avionul acestora s-a prăbuşint în Strâmtoarea Tătară.

Ministerul Apărării rus anunţase mai devreme că ambele echipaje au reuşit să se catapulteze, dar mai multe agenţii de presă ruse au indicat, citând surse, că un avion s-a prăbuşit în mare, iar celălalt a reuşit să aterizeze cu motorul defect la baza de pe aeroportul militar Hurba (Komsomolsk pe Amur).

'Avioanele s-au atins în aer în timp ce executau o manevră la 35 de kilometri de coastă', informează oficialii din Rusia.

Niciunul dintre cele două avioane implicate în incident nu avea muniţie la bord, a indicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Citește și: Două bombardiere Su-34 s-au ciocnit în aer! Operațiune de căutare a piloților

Potrivit datelor preliminare, la originea coliziunii ar fi o eroare comisă de unul dintre echipajele Su-34.

La operaţiunea de salvare au fost mobilizate şase nave ale flotei ruse, două elicoptere Mi-8 şi un avion special de supraveghere maritimă An-12, eforturile decurgând în 'condiţii meteorologice dificile din cauza vântului puternic', spun autoritățile din Rusia.

Acestea din urmă indică faptul că echipamentul piloţilor le permite teoretic să supravieţuiască cel puţin douăsprezece ore în apele reci.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel