Colegiul Electoral l-a ales oficial pe Biden care a criticat deschis „poziția extremă” a lui Trump

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Joe Biden Facebook
Sursă foto: Joe Biden Facebook

Preşedintele ales, Joe Biden, a criticat luni în mod ferm refuzul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump de a-şi recunoaşte înfrângerea în alegerile prezidenţiale din SUA, inclusiv prin procesele intentate pentru a contesta rezultatul scrutinului, informează Agerpres, citând AFP.


"Este o poziţie extremă pe care nu am mai văzut-o până acum", a declarat Joe Biden în timpul unui discurs pronunţat în fieful său Wilmington din statul Delaware.

"O poziţie care a refuzat să respecte voinţa poporului, să respecte statul de drept şi a refuzat să onoreze Constituţia noastră", a adăugat el.

Joe Biden, a cărui victorie la alegerile prezidenţiale a fost aprobată luni de Colegiul Electoral american, s-a abţinut până acum să îl atace atât de direct pe Donald Trump în această privinţă.

Colegiul Electoral a aprobat luni victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale desfăşurate pe 3 noiembrie. Preşedintele SUA este ales prin vot universal indirect. În general, fiecare stat îşi atribuie marii săi electori candidatului ieşit pe primul loc în plan local. Deşi s-a întâmplat în trecut ca o parte foarte redusă din marii electori să se abată de la această regulă, aceasta nu a schimbat niciodată rezultatul alegerilor. Rezultatele certificate confirmă avansul confortabil al lui Joe Biden, anunţat pe 7 noiembrie de mass-media. Candidatul democrat a obţinut votul a 306 mari electori faţă de 232, cât a obţinut Donald Trump.

"Integritatea alegerilor noastre a fost păstrată. Acum este timpul să întoarcem foaia. Pentru a ne strânge împreună", i-a îndemnat pe americani viitorul preşedinte al SUA, care va prelua oficial această funcţie pe 20 ianuarie.

"Flacăra democraţiei a fost aprinsă cu mult timp în urmă în această ţară. Şi acum ştim că nimic, nici măcar o pandemie sau un abuz de putere, nu poate stinge această flacără". 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel