Clasa politică poloneză, vizată de un atac cibernetic de mare anvergură lansat din Rusia

S.I. Catalin |
Data publicării:

Înalţi responsabili politici polonezi au fost vizaţi recent de un atac cibernetic "de mare anvergură" lansat de pe teritoriul Rusiei, a declarat vineri Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS) aflat la putere în Polonia, informează AFP.

"Analizele serviciilor noastre şi ale serviciilor speciale ale aliaţilor noştri permit să afirmăm fără echivoc că atacul cibernetic a fost întreprins de pe teritoriul Federaţiei Ruse", a afirmat într-un comunicat Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier însărcinat cu probleme de securitate naţională.

Miercuri, Parlamentul polonez s-a reunit în spatele uşilor închise pentru un discurs al premierului Mateusz Morawiecki despre un val de atacuri cibernetice "fără precedent" a căror ţintă a fost recent Polonia, atacuri ce au vizat site-uri informatice ale unor instituţii, precum şi mail-uri.

"Responsabili de prim rang, miniştri, deputaţi de diferite orientări politice au fost victime ale acestui atac", a precizat vineri Jaroslaw Kaczynski.

O parte dintre mail-urile private interceptate au apărut apoi pe mesageria Telegram.

Săptămâna trecută, ministrul responsabil cu programul naţional de imunizare, Michal Dworczyk, a fost victima unui atac cibernetic care a vizat contul său de mail privat. Potrivit mass-media, acesta conţinea documente oficiale, dintre care unele secrete, ceea ce ministrul vizat neagă.

Potrivit lui Jaroslaw Kaczynski, atacul cibernetic avea menirea să "destabilizeze ţara".

Relaţiile ruso-poloneze, în mod istoric unele complicate, trec printr-o escaladare a tensiunilor după anexarea Peninsulei Crimeea de la Ucraina, în 2014, şi sprijinul acordat de Moscova preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel