Ciucă: Alianța este testată aproape zilnic în regiunea Mării Negre

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova - Facebook
Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova - Facebook

Ministrul Apărării Nicolae Ciucă a făcut referire la situația de la Marea Neagră, în cadrul lansării Barometrului de Securitate a României. Nicolae Ciucă a subliniat că regiunea Mării Negre este testată zilnic.

„Conflictele înghețate din zonă a căror temperatură de îngheț și dezgheț e reglată de situația de oportunitate”, a precizat Ciucă.

Ministrul a adăugat că „regiunea Mării Negre e zona în care credibilitatea posturii de descurajare și apărare a Alianței e aproape zilnic testată”.

Declarațiile au fost făcute la evenimentului „Lansarea Barometrului de Securitate a României”, organizat de Centrul de Cercetări Sociologice L.A.R.I.C.S. și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu”, cu sprijinul Academiei Române. 

„Preocupările României în ceea ce privește securitatea regională și evoluțiile în plan global a au fost exprimate cu prilejul recentei reuniuni ministeriale în format comun al miniștrilor Afacerilor Externe și ai Apărării din Alianță, când pe agenda discuțiilor s-a aflat situația de la granița Ucrainei cu Rusia și retragerea trupelor aliate din Afganistan”, a mai adăugat Ciucă.

Ministrul a amintit că „la Consiliul Suprem de Apărare al Țării, convocat ieri de către președintele României, au fost dezbătute aceste două aspecte”.

„Fără îndoială, regiunea Mării Negre are o importanță strategică nu doar pentru securitatea României are importanță strategică nu doar pentru securitatea României, ci și pentru cea europeană și euroatlantică. Asistăm la o conștientizare mai mare a faptului că e nevoie de coerență și coeziune în întreaga noastră societate. De asemenea e nevoie de coerență și coeziune în tot ceea ce înseamnă ansamblul de vecinătate din regiunea Mării Negre”, a mai precizat ministrul Apărării.

„Ne vom concentra în continuare asupra creșterii prezenței aliate și maturizarea operațională deplină a proiectelor de descurajare și apărare colectivă, dezvoltate în regiunea Mării Negre”, a conchis Nicolae Ciucă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel