Ciucă: Chestiunile procedurale de aderare a Ucrainei la NATO trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că toate chestiunile procedurale legate de aderarea Ucrainei la NATO sunt 'consumatoare de timp' şi 'trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state', menţionând că important este ca Ucraina să beneficieze de sprijin şi să fie în măsură să reziste la efortul de război

,,România a susţinut încă de la început toate demersurile pe care le-a făcut Ucraina. În acest moment, cred că este foarte important să ne concentrăm pe ceea ce trebuie făcut astfel încât Ucraina să beneficieze de sprijin şi să fie în măsură să reziste la efortul de război pe care îl face. Celelalte chestiuni procedurale legate de aderarea la Alianţa Nord Atlantică sunt consumatoare de timp şi cred că trebuie făcute în logica în care s-au făcut pentru celelalte state'', a afirmat Ciucă, întrebat în legătură cu poziţia României pe această temă.

Ucraina va semna o cerere de aderare accelerată la NATO, a anunţat vineri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la câteva minute după ce Rusia a oficializat anexarea a patru regiuni ucrainene, relatează AFP. 

Ulterior, Mihailo Podoliak, consilier al şefului biroului preşedintelui Zelenski, a aprecizat ca Ucraina a primit până acum sprijinul a nouă state membre NATO pentru a adera la Alianţă.

"În termen de 48 de ore după ce preşedintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la NATO, nouă ţări din bloc au sprijinit aderarea Ucrainei la Alianţă - majoritatea ţări care îşi amintesc de ghearele otrăvite ale imperiului rus.

Suntem recunoscători pentru leadership şi responsabilitate. Astăzi se face istorie", a scris Podoliak pe pagina sa de Twitter.

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat vineri că Ucraina a depus o cerere de aderare accelerată la NATO. Până acum, preşedinţii următoarelor ţări membre NATO au semnat că sunt de acord cu acest demers:

Miloš Zeman, preşedintele Republicii Cehe;

Alar Karis, preşedintele Republicii Estonia;

Egils Levits, preşedintele Republicii Letonia;

Gitanas Nausėda, preşedintele Republicii Lituania;

Stevo Pendarovski, preşedintele Republicii Macedonia de Nord;

Milo Đukanović, preşedintele Republicii Muntenegru;

Andrzej Duda, preşedintele Republicii Polone;

Klaus Iohannis, Preşedintele Românie;

Zuzana Čaputová, preşedintele Republicii Slovace.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel