Cisiordania: Palestinianca eliberată nu regretă faptele comise

Sebastian Florea / 31 iul 2018 / 18:06

Ahed Tamimi, minora ce fusese închisă pentru lovirea unui soldat israelian declară că nu regretă faptele comise.

Tânăra palestiniană Ahed Tamimi, eliberată duminică dintr-un penitenciar din Israel unde fusese închisă pentru lovirea unui soldat israelian, a declarat marţi că nu regretă faptele comise şi că ar reacţiona la fel, în pofida faptului că acest lucru a costat-o opt luni în închisoare, transmite dpa.

''Aş spune că aceasta este o reacţie normală şi naturală. Oricine în locul meu probabil ar fi făcut acelaşi lucru'', a spus tânăra de 17 ani, adresându-se presei într-o intervenţie din curtea casei familiei sale din satul Nabi Saleh, în Cisiordania. ''Şi aş zice că, date fiind circumstanţele şi situaţia, chiar dacă aş fi ştiut că acest lucru mă va costa opt luni de închisoare aş fi făcut la fel'', a adăugat ea.

Tamimi (17 ani) a devenit un personaj cunoscut după ce incidentul produs la 15 decembrie 2017 în apropierea casei sale din Nabi Saleh a fost transmis live pe Facebook de către mama sa. Israelul a considerat incidentul drept o provocare premeditată. Autorităţile israeliene i-au adus tinerei 12 acuzaţii, printre care atac în formă agravată, iar în luna martie Ahed Tamimi a pledat vinovată la acuzaţia de atac, fiind condamnată la opt luni de închisoare. Ea a fost eliberată duminică din motive administrative.

Ahed Tamimi a spus că s-a simţit extrem de frustrată şi furioasă atunci când l-a pălmuit pe soldatul israelian pentru că vărul ei fusese grav lovit de un glonţ de cauciuc tras de forţele de securitate israeliene în timpul protestelor săptămânale din satul său natal, Nabi Saleh. Ea a precizat că nu se va înscrie într-un partid şi va continua activismul politic, intenţia sa fiind de a studia dreptul. Cazul lui Ahed Tamimi a atras atenţia internaţională, organizaţia Amnesty International susţinând că întemniţarea unui minor trebuie să fie folosită doar ca ultimă soluţie şi pentru cea mai scurtă perioadă prevăzută pentru faptele respective.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy