Cisiordania. Militarii israelieni au împușcat mortal un palestinian. Noi tensiuni în Orient

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Militari israelieni au împuşcat mortal un student şi au rănit alţi trei palestinieni în cursul unei razii într-un sat din Cisiordania ocupată, a indicat un oficial palestinian din domeniul medical, relatează agenţia Reuters.

Armata israeliană a afirmat că militarii săi au folosit muniţie reală şi ''măsuri de dispersare a mulţimii'' de protestatari după ce aproximativ 50 de palestinieni au aruncat cu pietre în ei în cursul unei operaţiuni în satul Taamun.

Potrivit localnicilor, militarii israelieni au pătruns în mai multe case în căutare de palestinieni suspectaţi de activităţi antiisraeliene.

Bărbatul ucis a fost identificat ca fiind Mohammed Basharat, un student la universitate în vârstă de 22 de ani, care a fost împuşcat în piept, a precizat oficialul palestinian.

Armata israeliană întreprinde în mod frecvent razii în Cisiordania, inclusiv în zone aflate sub control palestinian civil, unde Israelul menţine monitorizarea globală a securităţii în baza unor acorduri de pace interimare.

Palestinienii doresc ca Cisiordania, ocupată de către Israel în timpul războiului din 1967 din Orientul Mijlociu, să facă parte dintr-un stat al lor independent, împreună cu Fâşia Gaza, aflată sub controlul mişcării Hamas, cu Ierusalimul de Est drept capitală.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel