Cipru și-a dat acordul pentru găzduirea unei ”unități de reacție rapidă a SUA” în caz de evacuări din Orient

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Cipru a anunţat că şi-a dat acordul pentru a găzdui o unitate de reacţie rapidă americană "exclusiv pentru activităţi umanitare", în cazul evacuării de diplomaţi şi de civili americani din Orientul Mijlociu. Anunțul vine în contextul tensiunilor dintre SUA și Iran.

Nicosia "şi-a dat acordul pentru staţionarea temporară în Cipru a unei unităţi de reacţie rapidă a cărei sarcină va fi să evacueze misiuni diplomatice americane desfăşurate în regiune, precum şi cetăţeni americani, dacă va fi necesar", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Kyriacos Koushos.

"Republica Cipru are o lungă tradiţie de a furniza echipamente pentru operaţiuni umanitare pe bază de cereri de la ţări terţe", a adăugat el, precizând că solicitarea americană a fost transmisă prin Ambasada SUA la Nicosia.

Solicitarea americană vine după tiruri cu rachetă iraniene în noapte de marţi spre miercuri asupra a două baze militare care găzduiesc americani în Irak, ca ripostă la asasinarea de către Washington a generalului iranian Qassem Soleimani, vineri, la Bagdad.

Legăturile dintre Cipru şi SUA s-au întărit recent, în special de la ridicarea luna trecută de către Washington a unui embargou asupra vânzării de armament american către Cipru, impus în 1987, informează Agerpres. Statele Unite au impus acest embargou întregii insule în speranţa de a încuraja reunificarea sa.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel