China testează o armă hipersonică intercontinentală

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Senatul SUA a fost informat printr-o scrisoare că o nouă armă hipersonică, intercontinentală, a fost testată de China, transmite Jane.

Informația a fost transmisă către Senatul SUA, pe 13 februarie 2020, de către generalul Terrence J O'Shaughnessy, comandantul US Northern Command (USNORTHCOM) și al North American Aerospace Defense Command (NORAD).

Deși generalul O'Shaughnessy nu a identificat niciun program de armă specific - spunând doar că arma „este proiectată să zboare la viteze mari și la altitudini mici”, astfel complicând capacitatea SUA de a oferi „avertizare precisă” - el se referea probabil la o armă diferită de racheta balistică DF-17, care a fost expusă la Parada Națională a Chinei din 1 octombrie 2019 de la Beijing, mai precizează sursa citată.

Vezi și: Racheta hipersonică rusă Zircon, o replică a rachetei chineze Dongfeng 17

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel