China. Test cu o rachetă balistică lansată de pe submarin - Video

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Chineze, numite oficial Armata de Eliberare a Poporului, au testat cu succes, pe 2 iunie, cea mai nou rachetă balistică lansată submarin, potrivit Defense Blog și South China Morning Post 

Potrivit mai multor rapoarte mass-media, marina chineză a lansat o nouă rachetă balistică lansată submarin (SLBM), posibil o rachetă de tip JL-3, în Golful Bohai, lângă Peninsula Shandong, la ora 4 și 28 de minute în dimineața zilei de 2 iunie 2019.

Tehnologia necesară construirii rachetelor balistice avansează rapid în China, iar demonstrațiile recente ale capacităților sale nu lasă urme de îndoială că, atunci când vine vorba de dominația militară în regiunea Asia-Pacific, Beijingul dorește să trimită un mesaj Washingtonului că Statele Unite nu sunt singurul stat puternic prezent în această regiune.

Testele noului SLBM chinez au fost observate si importalizate de numeroși martori oculari.

JL-3 este o rachetă de generaţia a treia cu combustibil solid, care va fi utilizată pentru echiparea submarinelor de ultima generaţie capabile să transport rachete nucleare intercontinentale. Seria de rachete JL sau Julang, care înseamnă "un val mare" în limba chineză, este o rachetă balistică intercontinentală, concepută pentru submarinele nucleare ale Chinei, ca parte a strategiei Armatei de Eliberare a Poporului de a extinde capabilitățile de descurajare nucleară ale țării de pe uscat la mare.

Rachetă balistică JL-3 are o rază de acţiune cuprinsă între 12-14 mii km și este capabilă să transporte până la zece focoase nucleare. Anterior, Administrația de Securitate Maritimă din provincia Liaoning a emis un avertisment privind condiţiile de navigare cu privire la închiderea zonei maritime pentru "exerciții militare" în zona Golfului Bohai, la 2 iunie 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel