China, manevre militare și exerciții în apele din apropierea Taiwanului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Armata chineză desfăşoară exerciţii în această săptămână în apele din apropierea Taiwanului, a anunţat agenţia de securitate maritimă a Chinei, la câteva zile după ce Beijingul a reiterat că este gata să lupte dacă va exista o acţiune spre independenţă din partea insulei autoguvernate.

Agenţia nu a precizat când vor fi organizate exerciţiile sau ce tip de forţe ar fi implicate, dar a închis accesul într-o zonă din largul coastelor provinciilor Guangdong şi Fujian, situate la vest de Taiwan, de la ora 6:00 luni (22:00 GMT duminică) până la 18:00 vineri (10:00 GMT), din cauza activităţii militare.

Ea a anunţat de asemenea că o zonă din largul coastei provinciei Zhejiang, la nord-est de Taiwan, este închisă din cauza exerciţiilor militare până joi seară.

China susţine că Taiwanul autoguvernat şi democratic este o provincie rebelă a sa şi nu a renunţat niciodată la folosirea forţei pentru a o aduce sub controlul Beijingului, aminteşte Reuters.

 

China și-a intensificat exercițiile militare în jurul Taiwanului

 

În ultimii ani, China şi-a intensificat exerciţiile militare în jurul Taiwanului, inclusiv zboruri regulate a ceea ce Beijingul numeşte drept exerciţii de "încercuire a insulei" şi trimiterea navelor de război în apele înconjurătoare.

Taiwanul monitorizează atent situaţia din strâmtoare pentru a asigura siguranţa şi stabilitatea regională, a declarat ministerul său al apărării.

"Armata naţională continuă întărirea capacităţilor sale cheie şi este încrezătoare şi capabilă să apere securitatea naţiunii", potrivit unui comunicat.

Insula a desfăşurat propriile exerciţii militare anuale în mai, promiţând să se apere împotriva ameninţării crescânde a Chinei.

China a reiterat săptămâna trecută că este gata să meargă la război împotriva celor care au încercat să despartă Taiwanul de ţară, acuzând Statele Unite de subminarea stabilităţii globale şi denunţând vânzările lor de arme către insulă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel