Proiectul Xian H-20. China lucrează la dezvoltarea unui nou bombardier strategic

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

China a prezentat testele aerodinamice ale unui avion de luptă nou - bombardier strategic "invizibil". Potrivit publicației Fighter Jets World, aparatul Xian H-20 este opera companiei chineze Xian Aircraft Industry Co.

După cum se poate observa în imagini, noul bombardier al Chinei respectă schema aerodinamică a "aripii zburătoare" și, ca două picături de apă, seamănă cu avionul american B-2 Spirit.

Fotografiile prezentate de autoritățile de la Beijing nu înseamnă că H-20 va arăta exact așa. Totuși, pe rețelele sociale din China au circulat anterior alte imagini cu noul model de bombardier al Chinei și, în general, era cam același lucru. Potrivit publicației China Daily, armata chineză dorește o bombardier cu o autonomie de zbor de 8000 de kilometri, capabil să care 10 tone de armament.

H-20 este doar unul dintre bombardierele "invizibile" la care lucrează inginerii chinezi.

Existența unei astfel de capacități ar reprezenta un salt uriaș în know-how-ul tehnologic aerospațial chinez.

Odată ce China va construi bombardiere H-20, va intra într-un club select format din doar două națiuni care au ajuns la un astfel de nivel tehnologic. Potrivit unui studiu realizat de Rick Joe la The Diplomat, publicațiile chineze au început să speculeze despre existenţa proiectului construirii bombardierului H-20, la începutul anilor 2010.

În septembrie 2016, Ministerul Apărării Naționale din Republica Populară Chineză a confirmat că următoarea generaţie de bombardiere strategice cu raza lungă de acţiune este în proces de dezvoltare

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel