China cere ca SUA să fie investigate pentru genocid

Tudor Curtifan |
Data publicării:

In cadrul celei de-a 47-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care se desfasoară la Geneva, China a solicitat ca Statele Unite să fie investigate pentru genocid.

Acuzația face referire la nativii americani care au fost alungați de pe teritoriul lor si „măcelăriți” în timpul așa-numitei "Expansiuni spre vest" din America.

"Genocidul este o crimă internatională severă, care a aruncat în mizerie oamenii în istorie și ale cărei efecte devastatoare sunt resimțite și astăzi", a declarat Jiang Duan, ministru al misiunii Chinei la ONU, într-un discurs de la tribuna reuniunii din Elveția a forumului mondial, potrivit publicației Ziare.com, care citează CGTN.

Oficialul de la Beijing a făcut acuzații de genocid la adresa Statelor Unite și Canadei. "Populația băștinașă a indigenilor din SUA a scăzut de la cinci milioane, cât avea la sfârșitul secolul al XV-lea până la nivelul de 250.000, la inceputul secolului al XX-lea. Astăzi, indigenii americani trăiesc în rezervații izolate în Statele Unite.

În Canada, peste 150.000 de copii ai indigenilor locali au fost trimiși cu forța la școli rezidențiale pentru a fi asimilati și cel putin 3.200 au fost abuzați, până când au murit. Acesta este doar vârful aisbergului în legătură cu numărul de indigeni, care au murit de genocid în această țară", a mai precizat oficialul chinez, potrivit sursei citate.

Beijingul încearcă să mute atenția publică după ce Statele Unite au considerat recent că represiunea minorităţii musulmane uigure din regiunea Xinjiang, cu lagărele de concentrare construite de China, echivalează cu un "genocid". Și Marea Britanie și alte state occidentale au denunțat "grave încălcări" ale drepturilor omului împotriva minorităţii musulmane uigure în Xinjiang.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel