China: Avioane J-20, zburând în premieră în formație de șapte - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata de Eliberare a Poporului, numele oficial al Forțelor Armate Chineze, a dat publicității imagini cu avioane de vânătoare Chengdu J-20, zburând în formație.

Este vorba despre un zbor în formațe de șapte a Chengdu J-20, cel mai mare număr văzut public până în prezent. Potrivit Asia Times, care citează experți în domeniul apărării, China dă de înțeles că are operabile deja un număr considerabil de mare de avioane J-20, prin care va încerca să obțină superioritatea aeriană în regiune.

Prin proiectul J-20, Beijingul încearcă să reducă decalajul față de Statele Unite ale Americii.

Este prima oară când avioanele J-20 sunt filmate zburând în formație de șapte. China a mai dat anterior publicității imagini video cu avioane J-20 zburând în formație, prima oară câte două aparate iar apoi cinci.

Cele șapte avioane Chengdu J-20 care au zburat în formație efectuau cel mai probabil o repetiție pentru parada Zilei Naționale, sărbătorită de chinezi pe data de 1 octombrie.

În 2016 China a prezentat în premieră avionul de luptă "stealth" Chengdu J-20 în deschiderea celei mai mari expoziții aviatice din țară. Atunci, într-un survol de 60 de secunde, două avioane de luptă J-20 au trecut deasupra demnitarilor, a sutelor de spectatori și a oficialilor din industria aviatică prezenți la ceremonia de deschidere.

VIDEO: Avioane J-20, zburând în formație de șapte

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel