China, în favoarea interzicerii și eliminării întregului arsenal nuclear mondial

Tudor Curtifan |
Data publicării:

China e în favoarea unei interdicții la nivel mondial în ceea ce privește armele nucleare.

Informația apare în cartea albă privind politica de apărare a Chinei, documentul intitulat "Apărarea naţională a Chinei în noua eră" și destinat comunităţii internaţionale, informează agenția de presă rusă TASS.

În text se precizează că Beijingul este în favoarea unei interdicții în ceea ce privește arsenalul nuclear la nivel mondial, interdicție care ar trebui să fie irevocabilă și totală.

„China favorizează o interdicție ireversibilă și totală, precum și eliminarea întregului arsenal nuclear", se arată în document.

Potrivit documentului, China „nu este implicată în niciun fel de curse a înarmărilor cu orice altă țară și își păstrează stocurile nucleare la nivelul minim necesar pentru asigurarea securității naționale".

Cartea albă furnizează informaţii detaliate privind cheltuielile pentru apărare, apreciate ca rezonabile şi corespunzătoare şi arată că procentul din PIB şi din cheltuielile publice alocat apărării rămâne relativ redus, comparativ cu valorile din alte ţări mari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel