China anunță că respinge actele de intimidare și va riposta la atacurile SUA, deși Beijingul nu vrea conflict cu Washingtonul

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Portavionul chinez Shandong, sursă foto: Ministerul Apărării din China
Portavionul chinez Shandong, sursă foto: Ministerul Apărării din China

Beijingul a transmis că nu dorește confruntări și nu încearcă să ia locul SUA în ceea ce privește principala putere mondială, dar nu va ezista să riposteze la "calomniile maliţioase" şi la atacurile americanilor.

„În calitatea de stat independent şi suveran, China are dreptul de a-şi apăra suveranitatea, securitatea şi interesele de dezvoltare, de a apăra realizările înregistrate de poporul chinez prin muncă intensă, de a refuza actele de intimidare şi de nedreptate, de a riposta la calomniile maliţioase şi la atacurile SUA împotriva Chinei”, a declarat Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, potrivit Mediafax care citează Associated Press.

Ministerul chinez de Externe a catalogat drept "absurde" acuzaţiile referitoare la atacuri cibernetice asupra unor proiecte de cercetare occidentale pentru dezvoltarea unor vaccinuri anticoronavirus. "China se află pe primul loc la capitolul cercetării şi dezvoltării unor vaccinuri anticoronavirus, ştie toată lumea acest lucru, avem personal ştiinţific de primă clasă, nu avem nevoie să obţinem prin furt o astfel de poziţie", a subliniat oficialul chinez.

Amintim că în cursul zilei de ieri, după ce în perioada 4-6 iulie portavioanele americane Portavioanele USS Nimitz şi USS Ronald Reagan au efectuat exrciții în Marea Chinei de Sud, navele americane au fost retrimise în zonă, pe fondul creșterii tensiunilor dintre Washington și Beijing.

Tot în cursul aceste săptămâni, pe fondul tensiunilor dintre cele două puteri, China a anunțat că va sancţiona compania Lockheed Martin pentru implicare în cele mai recente vânzări de arme ale SUA către Taiwanul revendicat de Beijing.

Pe de altă parte Trump a admis în urmă cu o săptămână că relaţiile SUA cu China au fost "grav deteriorate", menţionând criza coronavirusului şi adăugând că nu are în vedere "pentru moment" să iniţieze a doua etapă a acordului economic semnat în ianuarie între cele două puteri mondiale.

CITEȘTE ȘI: Prima navă amfibie de asalt din clasa Type 075 a Chinei va pleca în misiune

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel