China, adversarul strategic principal al SUA. Pentagonul va elabora o nouă strategie pentru a contracara ambițiile teritoriale ale Beijingului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook
Sursă foto: USS Ronald Reagan Facebook

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat crearea unui grup de lucru la Pentagon pentru a elabora strategia de adoptat în faţa Chinei, pe care Statele Unite o consideră adversarul său strategic numărul unu, transmite Agerpres, citând AFP.

"Grupul de lucru va lucra rapid pentru a ne permite să decidem o direcţie fermă cu privire la chestiunile în legătură de China", a declarat Joe Biden în cursul primei sale vizite la Pentagon.

"Acest lucru va necesita un efort al întregului guvern, o cooperare între cele două partide în Congres şi alianţe şi parteneriate puternice", a adăugat liderul de la Casa Albă. "Acesta este modul în care vom putea răspunde provocărilor ridicate de China", a mai spus el.

Alcătuit din 15 consilieri civili şi militari, grupul, care va avea la dispoziţie patru luni pentru a prezenta recomandările sale secretarului Apărării, Lloyd Austin, va fi prezidat de un fost consilier diplomatic al lui Joe Biden, specializat în China, Ely Ratner.

 

Obiectivul e de a contracara ambițiile teritoriale ale Beijingului



Obiectivul este de a stabili postura militară necesară în Oceanul Pacific pentru a contracara ambiţiile teritoriale ale Beijingului, de a dezvolta cooperarea cu aliaţii, dar şi de a determina tipul de relaţii pe care Statele Unite doresc să le aibă cu armata chineză sau chiar ce tipuri de armă trebuie dezvoltate.

Noul guvern american a trimis deja mai multe avertismente Beijingului legate de expansionismul său în Marea Chinei.

Joe Biden i-a reamintit, astfel, luna trecută, premierului japonez Yoshihide Suga "angajamentul de neclintit" al Statelor Unite de a proteja Japonia, inclusiv arhipelagul nelocuit Senkaku, numit Diaoyu în chineză şi revendicat de Beijing.

Noul şef al Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat că China este "cea mai dificilă şi mai complexă problemă" a Statelor Unite, întrucât Washingtonul doreşte să descurajeze Beijingul din punct de vedere militar, dar să coopereze economic cu China.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel