China, acuzată că mușamalizează luptele de la frontiera cu India și pune presiune pe familiile militarilor chinezi uciși

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armata chineză, sursă foto: Ministerul Apărării din China
Armata chineză, sursă foto: Ministerul Apărării din China

China este acuzată că mușamalizează confruntările de la frontieră cu partea indiană, potrivit unor informații apărute în presa internațională.

Potrivit celor de la The EurAsian Times, care citează USNews, guvernul comunist de la Beijing pune presiune pe familiile militarilor chinezi uciși în confruntările de la frontieră cu partea indiană, pentru ca acestea să renunțe la ceremoniile funerare iar soldații decedați să fie incinerați. 

Informația a fost preluată și de presa din India.

În acest sens, publicația americană susține că Beijingul încearcă să mușamalizeze incidentul acuzând China că refuză să accepte că soldați ai Armatei de Eliberare a Poporului au fost uciși în confruntări. 

 

China vrea să uite cât mai rapid incidentul şi muşamalizează confruntările cu soldații indieni

 

China se teme că imagini de la înmormântările soldaților chinezi uciși în Valea Galwan ar putea afecta imaginea Partidului Comunist de la Beijing. Americanii de la Breitbart News precizează că familii ale unor militari chinezi uciși s-au plâns pe rețelele de socializare de presiuni din partea guvernului.

Interesant este că nici până la această oră China nu a dat publicității numărul soldaților chinezi uciși în confruntări. India a admis că a pierdut 20 de militari. Presa din India a înaintat un număr de 45 de soldați chinezi uciși, informație catalogată de Beijing ca fiind „fake news”.

The EurAsian Times se întreabă totodată de ce ceremoniile funerare au loc atât de târziu în contextul în care confruntările au avut loc pe 15 iunie, în urmă cu o lună. Aceiași jurnaliști subliniază că întrebarea e retorică iar speculațiile nu au nicio valoare în contextul în care guvernul comunist de la Beijing exercită un control strict asupra presei, fiind dificil în acest sens să apară informații credibile.

 

China refuză să spună câți soldați a pierdut, India și-a prezentat numărul de morți

 

Cu toate că Beijingul refuză în continuare să spună câți soldați a pierdut, știm că 20 de soldați ai Indiei au fost uciși în confruntările de la frontieră cu partea chineză.

Amintim că în urmă cu o lună trupe chineze şi indiene s-au angajat într-o luptă violentă în regiunea Văii Galwan din Himalaya, soldată cu zeci de morţi. Confruntările au avut loc fără folosirea armelor de foc.

Deși au mai existat conflicte la frontieră între cele două părți, acest incident militar dintre China și India este deosebit de grav în condițiile în care este primul incident cu victime între cele două puteri, în ultimii 45 de ani.

După incidentul care a escaladat periculos de mult tensiunile dintre cele două puteri nucleare, atât India cât și China și-au consolidat prezența în Est, de-a lungul așa-numitei Linii de Control Efectiv (Line of Actual Control).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel