China, acces la informaţii clasificate ale SUA? Trump acuză atacuri informatice

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a acuzat miercuri China că i-a spart email-urile fostei sale rivale democrate în cursa prezidenţială, Hillary Clinton. Trump nu a oferit dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, relatează dpa.

"Email-urile lui Hillary Clinton, dintre care multe erau informaţii clasificate, au fost sparte de China", a scris Trump pe Twitter.

"Ar fi bine ca următorul pas să fie făcut de FBI şi DOJ (Departamentul de Justiţie - n.r.), pentru că altfel, după toţi ceilalţi paşi greşiţi ai lor (Comey, McCabe, Strzok, Page, Ohr, FISA, Dirty Dossier etc.), credibilitatea lor va fi pierdută pentru totdeauna!", a adăugat Trump.

El a părut să facă referire la o relatare de luni a blogului de dreapta populist Daily Caller, care a citat două surse anonime ce au făcut această acuzaţie legată de China. Blogul nu este văzut ca o sursă de informare de încredere, notează dpa.

Trump a afirmat în mai multe rânduri că este posibil ca Beijingul să se afle în spatele atacurilor informatice asupra lui Hillary Clinton şi a Partidului Democrat, şi nu Rusia, ceea ce este în contradicţie cu concluziile propriilor sale agenţii de informaţii.

Departamentul de Justiţie a numit un procuror special, Robert Mueller, pentru a investiga amestecul Rusiei în alegerile din 2016, precum şi o posibilă complicitate cu echipa de campanie a lui Trump.

Mueller a trimis în judecată 12 cetăţeni ruşi sub acuzaţia că au atacat informatic calculatoarele Comitetului Naţional Democrat, echipa de campanie a lui Clinton şi alte organizaţii, în încercarea de a influenţa alegerile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel