China a testat hidroavionul AG600

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Aviation Industry Corporation of China (AVIC) a anunțat că a efectuat un nou zbor de testare pentru hidroavionul AG600.

AVIC a spus că aeronava cu o lungime de 37 m a decolat din golful Jiaozhou Wan, în estul provinciei Shandong, la 10:18 h (ora locală) și a efectuat un set de manevre aeriene și a finalizat zborul de test 31 minute mai târziu întorcându-se pe aeroportul Rizhao Shanzihe, transmite Janes.

Compania a anunțat că AG600 va fi disponibil pentru livrare către clienți până în 2022. „Ne străduim să obținem certificarea de navigabilitate de la autoritățile aviației civile până în 2021 și să începem livrările până în 2022”, declara, în 2018, proiectantul principal al aeronavei, Huang Lingcai, fără a numi o țară anume printre posibili clienți.

AG600 are o anvergură a aripii de 38,8 m și este a treia cea mai mare aeronavă proiectată și construită în China după aeronavele de transport militar Y-20, care au intrat în serviciu în 2016 și aeronava de pasageri C-919 de 190 de locuri.

Hidroavionul este propulsat de patru motoare turbo WJ-6 și are o viteză de croazieră de 500 km/h, o autonomie de 12 ore și o greutate maximă la decolare de 53,5 tone.

 

Citește și: Serbia a primit drone din China. Belgradul a prezentat dronele CH-92A (Foto/Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel