Cheltuielile militare, în creștere în Orient. Iranul rămâne lider în regiune

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Reducerea prezenţei militare a SUA în Orientul Mijlociu a dus la o creştere a cheltuielilor pentru arme din partea ţărilor din regiune.

Conform unui raport publicat înainte de Conferinţa de Securitate de la Munchen, informează cotidianul german Die Welt, volumul cheltuielilor pentru arme în regiune după 2013 s-a dublat comparativ cu precedenţii cinci ani.

Raportul, realizat pentru Conferinţa de Securitate de la Munchen, relevă că majorarea cheltuielilor s-a făcut în paralel cu reducerea numărului trupelor americane din Orientul Mijlociu.

Dintre cele 10 ţări cu cele mai mari cheltuieli cu armele la nivel mondial, şapte sunt din Orientul Mijlociu, printre care aliaţi ai Occidentului precum Arabia Saudită, Turcia, Israel şi Kuweit.

Raportul precizează că Iranul are mai multe trupe, tancuri şi submarine decât rivalii săi regionali.

Între 2014 şi 2018, 53% din armamentul oferit ţărilor din Orientul Mijlociu a venit din SUA, conform unor date ale firmei de analiză Jane's Markets Forecast incluse în raport.

SUA au fost urmate de Franţa, cu 11%, şi de Marea Britanie, cu 10%. Germania a livrat numai 3%.

Conferinţa de Securitate de la Munchen, o reuniune anuală a liderilor şi a experţilor în apărare şi diplomaţie din întreaga lume, va avea loc de vineri până duminică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel