Cetățeanul britanic aflat în detenția separatiștilor pro-ruși a murit. MAE britanic l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Londra

Darius Muresan |
Data publicării:
Combatanţi separatişti pro-ruşi în regiunea Doneţk, estul Ucrainei.
Combatanţi separatişti pro-ruşi în regiunea Doneţk, estul Ucrainei.

Ministerul de Externe britanic l-a convocat vineri pe ambasadorul Rusiei la Londra, Andrei Kelin, pentru a exprima ''îngrijorarea profundă'' în urma informaţiilor privind moartea unui lucrător umanitar britanic aflat în detenţia forţelor ruse din Ucraina, transmite Agerpres, care citează Reuters şi AFP.

''Sunt şocată să aud relatări despre moartea lucrătorului umanitar britanic Paul Urey în timpul detenţiei sale de către reprezentanţi ruşi în Ucraina. Rusia trebuie să îşi asume întreaga responsabilitate pentru aceasta'', a declarat şefa diplomaţiei britanice Liz Truss.

''Cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere'', a adăugat Truss.

Un reprezentant al aşa-numitei 'Republici Populare Doneţk' - recunoscută doar de Rusia, Siria şi Coreea de Nord - a făcut cunoscut vineri faptul că Paul Urey, capturat în aprilie în Ucraina de către forţele ruse şi proruse în timpul unei misiuni umanitare, potrivit rudelor sale, a decedat în detenţie la 10 iulie.

Decesul lui Urey a fost confirmat şi de organizaţia non-profit Presidium Network, cu sediul în Regatul Unit, care a negat că victima avea vreun trecut militar. Presidium Network anunţase pe 29 aprilie că doi lucrători umanitari pe care îi cunoştea, Paul Urey şi Dylan Healy, au fost capturaţi de armata rusă în sudul Ucrainei, în timp ce încercau să evacueze o femeie şi doi copii.

Paul Urey (45 de ani) fusese acuzate de autorităţile separatiste din Doneţk de ''activităţi de mercenariat''.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel