Cetăţean rus, suspectat că a pregătit asasinarea unui opozant cecen în Germania

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Un cetăţean rus, încarcerat în Germania din luna ianuarie, este suspectat că a pregătit asasinarea unui opozant cecen stabilit în această ţară, a anunţat vineri Parchetul federal german, relatează AFP.

Ordinul de execuţie ar fi fost dat în interiorul regimului cecen şi cetăţeanul rus ar fi primit instrucţiuni concrete pentru a-şi desfăşura misiunea, potrivit unui comunicat al Parchetului din Karlsruhe, transmite Agerpres.

Prezentat sub numele de Valid D., rusul a fost reţinut pe 1 ianuarie la Schwerin, în nord-estul Germaniei, de atunci el fiind în arest preventiv.

Justiţia germană îl ''suspectează că a pregătit o acţiune violentă gravă care a pus în pericol Statul şi că a încălcat legea privind armele'', adaugă Parchetul.

Concret, cetăţeanul rus a ajutat persoana însărcinată cu asasinarea ţintei cecene să intre clandestin în Germania şi a procurat arma pentru comiterea crimei. De asemenea, el a spionat victima şi urma să fie şofer în timpul acţiunii.

Justiţia germană nu a oferit niciun indiciu despre cel care urma să execute efectiv asasinatul sau despre locul unde acesta ar putea fi.

În contextul unor tensiuni între Germania şi Rusia vara trecută a început la Berlin procesul într-un dosar răsunător şi cu multe necunoscute, în care un cetăţean rus este acuzat că în anul 2019 a ucis un georgian de origine cecenă în capitala germană, acţionând la ordinul Moscovei. Crima a fost comisă în plină zi şi Rusia a negat orice implicare.

La sfârşitul lui 2019 Germania a expulzat doi diplomaţi ruşi pentru a protesta faţă de lipsa lor de cooperare în anchetă, Rusia răspunzând simetric prin expulzarea a doi diplomaţi germani.

Mai multe asasinate ori tentative de asasinare a unor disidenţi ceceni au avut loc în Europa în ultimii ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel