Cetățean iranian extrădat din Germania la bordul aeronavei ministrului iranian de externe

Eduard Pascu / 17 feb 2020 / 17:28
Abbas Mousavi
Abbas Mousavi

Un cetățean iranian, reținut în Germania la cererea SUA, a fost extrădat către țara de origine la bordul avionului care l-a transportat și pe ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif, transmite agenția Tasnim.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Seyed Abbas Mousavi, a declarat că un cetățean iranian care a fost reținut în Germania sub pretextul încălcării sancțiunilor impuse de Washington a fost eliberat și revenit acasă.
Mousavi a declarat că Ahmad Khalili a fost eliberat duminică seară în urma unor eforturi diplomatice intense și datorită cooperării efective între sistemului judiciar iranian și a Organizației de Informații IRGC.

El a fost reținut în Germania sub pretextul încălcării sancțiunilor SUA, la solicitarea procurorului regimului de la Washington și era pe cale să fie extrădat către SUA, a adăugat purtătorul de cuvânt. S-a întors în Iran alături de ministrul de externe, Mohammad Javad Zarif, a spus Mousavi.

Reținerea a avut loc pe fondul tensiunilor dintre Teheran și Washington, după ce forțele americane din Irak l-au asasinat pe generalul Qassem Soleimani.

Vezi și: Iranul nu exclude producerea unor acte de răzbunare contra SUA din partea populaţiei irakiene

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy