Cetățean iranian extrădat din Germania la bordul aeronavei ministrului iranian de externe

Eduard Pascu |
Data publicării:
Abbas Mousavi
Abbas Mousavi

Un cetățean iranian, reținut în Germania la cererea SUA, a fost extrădat către țara de origine la bordul avionului care l-a transportat și pe ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif, transmite agenția Tasnim.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Seyed Abbas Mousavi, a declarat că un cetățean iranian care a fost reținut în Germania sub pretextul încălcării sancțiunilor impuse de Washington a fost eliberat și revenit acasă.
Mousavi a declarat că Ahmad Khalili a fost eliberat duminică seară în urma unor eforturi diplomatice intense și datorită cooperării efective între sistemului judiciar iranian și a Organizației de Informații IRGC.

El a fost reținut în Germania sub pretextul încălcării sancțiunilor SUA, la solicitarea procurorului regimului de la Washington și era pe cale să fie extrădat către SUA, a adăugat purtătorul de cuvânt. S-a întors în Iran alături de ministrul de externe, Mohammad Javad Zarif, a spus Mousavi.

Reținerea a avut loc pe fondul tensiunilor dintre Teheran și Washington, după ce forțele americane din Irak l-au asasinat pe generalul Qassem Soleimani.

Vezi și: Iranul nu exclude producerea unor acte de răzbunare contra SUA din partea populaţiei irakiene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel