Celulă de criză la Guvern. Armata trimite un C-27J Spartan într-o misiune de evacuare după incendiul devastator de la Spitalul din Piatra Neamț

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Premierul României, Ludovic Orban, participă la celula de criză convocată la Ministerul Afacerilor Interne, după incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț unde au murit zece persoane.  

În cadrul ședinței la care participă și premierul Ludovic Orban, se vorbește despre criza de la Piatra Neamț unde zece pacienți au murit în urma unui incendiu apărut la secția ATI pentru bolnavii de Covid 19, infromează DC News.

Ședința este coordonată de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu. Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se află în drum spre Piatra Neamț pentru a evalua situația la fața locului.

Amintim că secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului. Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu.

Totodată, putem confirma că MApN, într-o informare emisă către DefenseRomania, anunță că Forțele Aeriene pregătesc o misiune de evacuare medicală de la Iași către București, cu o aeronavă de transport C-27J Spartan.

Aeronava va decola în această noapte către Iași, de pe Baza 90 Transport Otopeni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel