Celulă a Statului Islamic, destructurată în Germania și în Danemarca

Eduard Pascu |
Data publicării:

Autorităţile germane au arestat cinci cetăţeni tadjici acuzaţi de apartenenţă la organizaţia Stat Islamic şi de pregătirea unor acţiuni teroriste prin strângere de fonduri şi recrutarea de potenţiali atentatori, a anunţat luni biroul procurorului federal, transmite Reuters.

Unul dintre arestaţi, identificat doar ca Azizjon B., este suspectat că a avut legături apropiate cu doi membri de rang înalt ai SI în Afganistan şi că administra o reţea online în limbile rusă şi tadjică de propagandă în favoarea SI, transmite Agerpres.

Cei cinci, care au fost arestaţi anul trecut, sunt suspectaţi că făceau parte dintr-o celulă SI din landul german Renania de Nord - Westfalia, ai cărei membri au primit instrucţiuni şi material pentru a fabrica bombe şi a comite atacuri în Germania.

Comunicatul arată că suspecţii se antrenau cu jocuri de paintball pentru a-şi dezvolta abilităţile şi tacticile militare. Se crede că unii dintre participanţi la aceste sesiuni au avut contact cu islamistul care a ucis patru persoane anul trecut la Viena.

Conform procurorilor, reţeaua a strâns fonduri pentru operaţiuni ale SI şi a recrutat potenţiali militanţi.

Ea a jucat un rol important în radicalizarea unui bărbat care a intrat cu maşina în mulţime în capitala suedeză Stockholm în 2017, omorând patru persoane şi rănind alte 15, mai precizează comunicatul.

Săptămâna trecută, poliţiştii danezi au anunţat că au arestat 13 persoane, iar omologii lor germani o a 14-a, fiind vorba despre indivizi suspectaţi că au încercat să fabrice explozivi şi să comită un atac terorist fie în Danemarca, fie în Germania.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel