Cele trei avioane MiG-31K rusești dotate cu rachete hipersonice Kinzhal au părăsit Republica Belarus și au revenit în Rusia

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-31, foto: Ministerul Apărării de la Moscova
MiG-31, foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Grupul de monitorizare Belarusian Hajun Project a informat, într-o postare pe canalul său de Telegram, că, pe 01.12.2022, cele trei avioane de vânătoare de tip MiG-31K, purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal, aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au decolat de pe aerodromul din Machulishchi (Republica Belarus) și au revenit pe aerodromul Savasleyka din Regiunea Nijni Novgorod.

Primele au decolat aeronavele cu numerele de înregistrare RF-92462 (număr de bord 36 albastru) și RF-92339 (număr de bord 16 albastru).

Ulterior, a fost ridicată în aer și cea de-a treia aeronavă, cu numărul de înregistrare RF-92333.

Avioanele rusești au fost aduse pe aerodromul Machulishchi din Republica Belarus pe 16 octombrie 2022.

Comentariul autorului: Revenirea în Rusia a avioanelor MiG-31K este oarecum surprinzătoare, ținând cont de faptul că, în ultima perioadă, acestea au ținut în șah autoritățile de la Kiev. Fiecare decolare a unui avion de acest tip de pe aerodromul din Republica Belarus era urmată de declanșarea unei alerte aeriene pe întreg teritoriul Ucrainei.

Probabil că, reprezentanții militari ruși au alte planuri pentru perioada următoare în ceea ce privește întrebuințarea aeronavelor dotate cu rachete hipersonice Kinzhal.

Trebuie precizat faptul că pe aerodromul din Savasleyka este dislocat primul regiment dotat cu avioane de vânătoare MiG-31K, purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal (H-47M2). Acesta face parte din structura Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

În compunerea regimentului, care a fost operaționalizat la sfârșitul anului 2021, a fost transferată și escadrila dotată cu 10 avioane MiG-31K (numere de bord roșii de la 90 la 99), care a funcționat în regim experimental, începând din luna decembrie 2017, pe aerodromul din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan) al Centrului 929 pentru teste de stat.

Anterior, pe aerodromul din Savasleyka a funcționat o escadrilă de aviație a Centrului 4 întrebuințare în luptă și recalificare a personalului de zbor din Lipetsk, în dotarea căreia se aflau opt avioane MiG-31BSM (numere de bord albastre de la 81 la 88) și cinci aeronave MiG-31BM (numere de bord albastre de la 91 la 95). 

Surse: twitter.com, t.me.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel