Cele 30 de Rafale cumărate plasează Egiptul în fruntea importurilor de arme din Franța, devansând Grecia și Croația

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Dassault Aviation
Sursă foto: Dassault Aviation

Într-un raport anual al Parlamentului francez publicat marți se menționează că Egiptul a ocupat primul loc în lista principalilor importatori de arme din Franța, în 2021, faptul datorându-se unei comenzi de 30 de avioane de luptă Rafale în valoare de 4,5 miliarde de euro.

Comanda egipteană a plasat regiunea Orientului Mijlociu, în ultimul an, în fruntea cumpărătorilor de arme din Franța. Cu această comandă, Egiptul a devansat Grecia (2 miliarde de euro), Croația (971 milioane de euro), India (492 milioane) și Arabia Saudită (381 milioane).

Exporturile franceze de arme s-au dublat în 2021 ajungând  la 11,7 miliarde de euro, dintre care 5,2 miliarde de euro au fost destinate pentru Orientul Apropiat și Mijlociu, reprezentând 44% din vânzările totale.

Exporturile în Europa, către care Franța încearcă să-și redirecționeze activitatea, au reprezentat 38% din comenzile de cumpărare în 2021, echivalent cu o sumă totală de 3,9 miliarde de euro.

Menționăm că Franța a încheiat anul acesta un contract uriaș de vânzare a 80 de avioane Rafale cu Emiratele Arabe Unite, plus vânzarea a șase aeronave de acest tip și trei fregate către Grecia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel