Cel mai mare radar împotriva rachetelor balistice începe să prindă contur

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Missile Defense Agency (MDA) și Lockheed Martin au anunțat marți că radarul de detectare pe distanțe lungi (LRDR) este mai aproape de livrare, transmite Defence Blog.

Conform unui comunicat recent al serviciului, MDA a finalizat livrarea primelor zece panouri de antenă către Baza Clear din Alaska, unde se va constitui primul dintre cele două tablouri de antene radar ale sistemului. 

Sistemul va servi ca un senzor critic în strategia de apărare stratificată a MDA pentru a proteja Statele Unite de atacurile cu rachete balistice.

Cele două stații de antenă radar vor fi alcătuite dintr-un total de 20 de panouri, fiecare cu aproximativ 8 metri înălțime și 10 metri lățime. Instalarea și integrarea sistemului radar a început anul trecut. După montaj va urma o perioadă de testare.

Peste 66% din cerințele tehnice ale programului au fost deja livrate anunță Lockheed Martin compania care este responsabilă de acest proiect. „Suntem încrezători în produsul nostru datorită testelor ample pe care am reușit să le efectuăm în SSRIS. Am redus o cantitate mare de riscuri pentru a asigura punerea în funcțiune în 2020”, a spus Chandra Marshall, directorul programelor Radar de Supraveghere Spațială a Lockheed Martin.

Versiunile acestui radar vor fi folosite și pentru Aegis Ashore Japan, recent desemnat AN/SPY-7 (V) 1, Canadian Surface Combatant și programul F-110 din Spania.

Sistemul va oferi date de identificare, urmărire și analiză în permanență, pentru a permite sistemelor de apărare să respingă rachetele balistice.

Vezi și: Rusia se înconjoară de-a lungul graniţelor sale cu un sistem neîntrerupt de detectare a rachetelor de croazieră

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel