USS Gerald Ford, cea mai scumpă și modernă navă de luptă construită vreodată, a sosit în Creta. Portavionul este la a doua oprire pe teritoriu elen

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Portavionul american USS Gerald R. Ford, navigând în Marea Nordului. Foto: U.S. Army
Portavionul american USS Gerald R. Ford, navigând în Marea Nordului. Foto: U.S. Army

SUA este angajată în zona Orientului Mijlociu cu două portavioane - USS Gerald Ford și USS Dwight Eisenhower.

USS Gerald Ford, cel mai mare portavion al Marinei SUA, a sosit în golful Souda de pe insula grecească Creta, a raportat purtătorul de cuvânt al Marinei SUA pentru Europa și Africa.

Aceasta este cea de-a șaptea oprire a portavionului menționat în timpul șederii sale în Europa.

„Marina SUA comunică în mod regulat cu Grecia, trimițând cel mai mare portavion al său în golful Souda pentru a doua oară, după ce a vizitat în iulie portul Pireu (situat în apropiere de capitala Atena)”, se arată în comunicat.

Portavionul, cu sediul în portul american Norfolk din statul Virginia, a fost desfășurat pe 2 mai pentru „exerciții și operațiuni de menținere a stabilității și securității pe mare pentru a proteja interesele Statelor Unite, ale aliaților și ale partenerilor”.

După atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, chiar a doua zi, Pentagonul a trimis în estul Mediteranei portavionul USS Gerald Ford, împreună cu grupul său de nave însoțitoare, care include crucișătorul cu rachete ghidate USS Normandy și distrugătoarele cu rachete ghidate USS Thomas Hudner, USS Ramage , USS Carney și USS Roosevelt.

„Grupul de lovitură al transportatorului USS Gerald Ford a sosit în Estul Mediteranei pentru a descuraja escaladarea și intenția de a alimenta în continuare acest război”, - se arăta atunci într-un comunicat de presă al CENTCOM, Comandamentul Central al SUA.

Ulterior, pe 4 noiembrie, cel de-al doilea portavion american USS Dwight Eisenhower a sosit în Orientul Mijlociu. La sfârșitul lunii noiembrie,  portavionul a intrat în Golful Persic împreună cu grupul său de luptă, pentru a fi transferat rapid în Golful Aden, în decembrie, urmare atacurilor sporite ale rebelilor Houthi yemeniți în acea zonă.

 

USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată

USS Gerald R. Ford e cel mai scump portavion construit vreodată, dispunând de tehnologii de ultimă generație. Programul a avut, din păcate, și unele întârzieri cauzate de sistemele navei, cea mai importantă fiind cu sistemul de catapultare electromagnetică

Portavionul cu propulsie nucleară USS Gerald R. Ford este primul din clasa care îi va purta numele.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel