Caz Skripal. Steagul Rusiei, atârnat pe catedrala Salisbury, Marea Britanie - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un enorm steag rusesc a fost atârnat pe o schelă la catedrala din Salisbury duminică, după aproape un an de la atacul cu agent neurotoxic Noviciok în acest oraş din Marea Britanie, atac imputat de Londra Rusiei.

Fostul spion dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu Noviciok la Salisbury, în sudul Angliei, la începutul lunii martie 2018.

Cei doi ruşi suspecţi identificaţi de Marea Britanie în acest caz au afirmat într-un interviu pentru postul de televiziune RT că au călătorit ca simpli turişti la Salisbury pentru a vizita "faimoasa catedrală" şi faimosul ei "turn de 123 de metri".

Un consilier local a condamnat incidentul cu steag rusesc. "Localnicii vor fi pur şi simplu foarte supăraţi, este ca o pălmuţă peste obraz", a declarat Jo Broom pentru PA.

Steagul a fost ulterior înlăturat.

"A fost un lucru remarcabil de stupid şi atrage atenţia asupra enormei tragedii a persoanelor implicate şi a prejudiciilor aduse oraşului de atacurile cu agent neurotoxic din Salisbury anul trecut", a spus Nicholas Papadopulos, reprezentantul catedralei.

O purtătoare de cuvânt a declarat pentru PA că incidentul nu este de "competenţa poliţiei pentru moment".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel