Raytheon va fabrica un prototip de armă electromagnetică pentru distrugerea dronelor

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force a acordat comaniei Raytheon un contract în valoare de 16,2 milioane de dolari pentru construcția unui prototip de armă cu microunde de mare putere Phaser, transmite Pentagonul, citat de defenceblog. 

Acest acord prevede evaluarea sistemului pe teritoriul SUA în scopuri de experimentare. Experimentarea include, dar nu se limitează la 12 luni de operare pe teren de către personalul US Air Force împotriva sistemelor aeriene fără pilot. De asemenea cuprinde întreținerea sistemelor și culegerea de date despre performanța acestuia.

Prototipul și testarea este de așteptat să se încheie până în 20 decembrie 2020.

Conform informațiilor actuale, Phaser este un sistem cu microunde de mare putere, care poate detecta și urmări amenințările folosind propriul radar și atacă totodată țintele cu unde radio puternice. Sistemul energetic direcționat emite un fascicul de energie reglabil care, atunci când este orientat către ținte aflate în aer, cum ar fi dronele, le face să nu poată zbura.

Tehnologia cu arme cu microunde de mare putere permite o gamă mai mare de lucru decât gloanțele și provoacă o întrerupere mai mică a operațiunilor militare, datorită efectului său instantaneu.

În octombrie 2018 la poligonul White Sands Missile Range acest sistem a folosit microunde de mare putere pentru a perturba și distruge sistemele aeriene mici fără pilot.

Sistemul Phaser a eliminat în total 33 de drone. Au fost eliminate și 2 sau 3 drone deodată.

Vezi și: US Army începe testarea noului sistem anti-drone BLADE

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel