Capturarea celor trei nave militare ucrainene în strâmtoarea Kerci. Ucraina va cere despăgubiri Rusiei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Kiev, Katerina Zelenko, a declarat că, în timp ce navele ucrainene capturate anul trecut de forţele speciale ruse în strâmtoarea Kerci se întorc în Ucraina, după ce Rusia a acceptat să le returneze, autorităţile ucrainene fac demersuri pentru a primi despăgubiri din partea Moscovei, potrivit Rador.

Potrivit reprezentantei MAE ucrainean, va fi efectuată o examinare amănunțită a celor trei nave pe care Rusia a decis să le returneze şi care sunt în drum spre Ucraina.

,,Acest lucru ne va oferi posibilitatea ca, într-o etapă ulterioară, să cerem compensaţii din partea Federației Rusă pentru daunele cauzate. Vom face o examinare foarte amănunțită a acestor nave. Întâi, trebuie să vedem în ce stare se află, dacă nu cumva lipsesc echipamente sau documente. Este vorba despre multe elemente care pot fi folosite ca dovezi, urmând ca, în funcţie de decizia tribunalului, să putem vorbi despre anumite sume" - a explicat Katerina Zelenko.

Amintim că, pe 25 noiembrie 2018, polițiștii de frontieră ruși au atacat și capturat trei nave militare ucrainene. Echipajul navelor a fost arestat, marinarii ucraineni fiind acuzaţi că au trecut ilegal frontiera rusă. Cei 24 de marinari au fost eliberaţi abia în septembrie 2019, în cadrul unui schimb de deţinuţi între Kiev şi Moscova.

Pe 18 noiembrie, Rusia a anunţat că a returnat Ucrainei şi cele trei nave, operaţiunea de transfer urmând să aibă loc în apele neutre ale Mării Negre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel