Canada ar putea asambla aeronave ucrainene de transport AN-74 moderne

Cătălin Costea |
Data publicării:

Potrivit informațiilor furnizate de ziarul canadian Le Devoir, compania ucraineană de stat Antonov lucrează la posibilitatea asamblării avioanelor de transport An-74 în Canada, având deja stabilită o filială în această țară.

Filiala Antonov Aircraft Canada a fost înființată în martie 2021, iar sarcina sa este de a intermedia cooperarea dintre guvernul Ucrainei și Ministerul Economiei și Inovării din Quebec, precum și de a utiliza programul SPRINT pentru sprijinul proiectelor de investiții ale guvernului de la Quebec.

Pentru a participa la program, proiectele trebuie să aibă la bază o investiție de cel puțin 10 milioane de dolari sau să creeze cel puțin 100 de locuri de muncă plătite peste nivelul salariului mediu din regiune.

Interesele companiei ucrainene în Canada sunt reprezentate de Gold Leaf Aviation, al cărui director, Devoir Desmond Burke, a confirmat că documentația proiectului, la nivel de concept, este examinată de cele două guverne.

Conținutul documentului, dacă va fi convenit, va „deveni baza discuțiilor” privind modul în care compania Antonov va putea în cele din urmă să construiască aeronave în Quebec. “Aceasta ar fi partea finală (n.t. în această etapă), dar care nu este suficientă pentru implementarea proiectului de modernizare a An-74 în Canada”, a declarat Desmond Burke.

Conform proiectului în forma actuală, atât proiectarea, cât și asamblarea aeronavei sunt prevăzute să aibă loc în Quebec.

Va fi un avion conceput „la nivelul celor mai bune dintre cele ale industriei de aviație din Quebec”, a declarat directorul Gold Leaf Aviation.

Deși Ucraina deține capacitatea de a asigura o motorizare de calitate pentru aeronava An-74 construită peste ocean, discuțiile ar putea conduce către utilizarea motoarelor fabricate în Canada de Pratt & Whitney, iar în ce privește avionica, balanța s-ar putea înclina în favoarea companiei CMC Electronics din Montreal.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel