Canada, acțiune împotriva lui Trump. Mișcare pentru a contracara decizia președintelui SUA

Tudor Curtifan / 11 iun 2018 / 22:55
Donald Trump
Donald Trump

Canada va grăbi ratificarea Acordului de parteneriat transpacific (TPP), care o leagă de 10 ţări aflate pe cele două maluri ale Oceanului Pacific, cu scopul de a atenua efectele conflictului comercial cu Statele Unite, a afirmat luni ministrul comerţului internaţional, François-Philippe Champagne, citat de AFP. 

"Ratificarea TPP este o prioritate absolută şi vom acţiona rapid pentru a prezenta proiectul de lege înainte" de vacanţa parlamentară, până la 22 iunie, a declarat François-Philippe Champagne în plenul Camerei Comunelor, la Otttawa. 

Semnat în martie fără Statele Unite, TPP urmează să intre în vigoare la 60 de zile după ratificarea sa de cel puţin şase din cele 11 ţări semnatare (Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaesia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore, Vietnam). 

În faţa atitudinii protecţioniste a Statelor Unite afişate de preşedintele Donald Trump, Ottawa se bazează pe "acest acord bun care va deschide pieţele" pentru firmele canadiene, a subliniat ministrul. 

Donald Trump a confirmat din nou la sfârşitul săptămânii trecute impunerea de taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu canadian şi a ameninţat că va ataca sectorul automobilelor, ceea ce ar însemna o reală escaladare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy