Canada a primit primele F-18. Avioanele sunt achiziționate second hand

Forțele Aeriene Regale Canadiene (RCAF) au primit primele două avioane de luptă F/A-18 AB Hornet.

Anul trecut, guvernul australian a fost de acord să vândă în Canada 25 de aeronave, împreună cu piese de schimb și echipamente de suport, informează Air Force Tehnology. Primele două avioane de luptă F/A-18 AB Hornet au sosit în Canada din Nellis, Nevada, SUA, unde au participat la un exercițiu.

„Australia și Canada au o relație în domeniul apărării de lungă durată, iar această vânzare este un excelent exemplu al angajamentului nostru reciproc față de sprijinirea capacităților noastre de apărare”, a declarat ministrul Apărării din Australia, Christopher Pyne.

RCAF va solicita companiilor canadiene să efectueze modificări și lucrări tehnice pe aeronavă pentru a le aduce la o configurație similară aeronavelor CF-18. Aparatele F-18 vor fi integrate în flotă după finalizarea lucrărilor.

Canada plănuiește înlocuirea flotei CF-18, dar va continua să efectueze modernizări și mentenanță până la înlocuire. Guvernul intenționează să lanseze o cerere oficială de propuneri pentru viitoarea flotă de avioane de luptă în cursul acestui an. Se preconizează că atribuirea contractului va avea loc în 2021-2022 iar primele livrări să fie în 2025.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy