Canada a primit primele F-18. Avioanele sunt achiziționate second hand

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Regale Canadiene (RCAF) au primit primele două avioane de luptă F/A-18 AB Hornet.

Anul trecut, guvernul australian a fost de acord să vândă în Canada 25 de aeronave, împreună cu piese de schimb și echipamente de suport, informează Air Force Tehnology. Primele două avioane de luptă F/A-18 AB Hornet au sosit în Canada din Nellis, Nevada, SUA, unde au participat la un exercițiu.

„Australia și Canada au o relație în domeniul apărării de lungă durată, iar această vânzare este un excelent exemplu al angajamentului nostru reciproc față de sprijinirea capacităților noastre de apărare”, a declarat ministrul Apărării din Australia, Christopher Pyne.

RCAF va solicita companiilor canadiene să efectueze modificări și lucrări tehnice pe aeronavă pentru a le aduce la o configurație similară aeronavelor CF-18. Aparatele F-18 vor fi integrate în flotă după finalizarea lucrărilor.

Canada plănuiește înlocuirea flotei CF-18, dar va continua să efectueze modernizări și mentenanță până la înlocuire. Guvernul intenționează să lanseze o cerere oficială de propuneri pentru viitoarea flotă de avioane de luptă în cursul acestui an. Se preconizează că atribuirea contractului va avea loc în 2021-2022 iar primele livrări să fie în 2025.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel