Cam aşa arată o demonstraţie de forţă eşuată. Mai multe tancuri ruseşti T-72 au rămas blocate în noroi (Foto/Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

În aceste zile, Forţele Armate Ruse desfăşoară multiple exerciţii militare la graniţa cu Ucraina, dar, din câte se pare, demonstraţia de forţă a militarilor ruşi a cam dat greş pe unele fronturi. Condiţiile meteo au jucat întotdeauna un rol foarte important în planificarea strategiilor militar şi se pare că, cel puţin de data asta, ruşii au ignorat acest detaliu mic, dar foarte important, şi s-au trezit cu mai multe tancuri blocate în noroi.

În ultimele 24 de ore, pe reţele de socializare, a fost publicat un material video care prezintă momentul în care mai multe tancuri ruseşti au rămas blocate în noroi, în timpul exercițiilor militare pe care armata rusă le desfăşoare în Districtul Militar Sudic.

După cum precizează site-ul Defence-Blog, materialul video, care surprinde momentul în care tancurile ruseşti sunt blocate în noroi, ar fi fost realizat într-un poligon militar de lângă granița cu Ucraina, în regiunea Rostov.

Potrivit sursei citate, în imagini se poate observa că tancurile ruseşti nu pot înainta prin noroi şi astfel a fost nevoie de intervenţia unui excavator pentru a ajuta la scoaterea acestora din zona în care au rămas blocate.

Potrivit Defence-Blog, ceea ce vedem în imagini sunt tancuri T-72B3, una dintre ultimele versiuni ale tancului rusesc T-72.

Nu ştim dacă acest incident militar a avut loc 100% în zona indicată în materialul video, dar cert este că în ultimele zile au avut loc mișcări substanțiale ale unităților militare ruse în jurul orașelor Kursk, Rostov-pe-Don și Briansk.

De asemenea, armatele rusă şi belarusă au dat startul joi unor manevre militare pe teritoriul Belarus, sub numele de cod ''Hotărârea aliată - 2022", preconizate să dureze zece zile.

Minskul şi Moscova nu au precizat numărul soldaţilor şi al echipamentelor implicate în aceste manevre, dar Occidentul estimează că 30.000 de militari ruşi au fost desfăşuraţi în Belarus.

La aceste exerciţii, potrivit instituţiei de apărare ruse, participă unităţi şi structuri ale Districtului militar Est al Federaţiei Ruse, care într-un timp foarte scurt au executat o relocare la o distanţă de 10.000 de km, precum şi forţe ale armatei belaruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel