”Califatul” Statului Islamic a fost cucerit complet în Siria

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

ISIS s-a prăbușit iar ofesinva finală s-a terminat în Siria.

Cu toate că încă nu există un anunț oficial în acest sens, potrivit Fox News, care citează surse proprii din regiune, ultimul bastion al ISIS din Siria a fost cucerit în urmă cu puțin timp.

 

Ultimul bastion al Statului Islamic a fost cucerit în Siria

 

Forţele democratice siriene (FDS), dominate de luptători kurzi şi angajate în lupta împotriva grupării Statul Islamic, au eliberat în întregime localitatea Baghouz, ultimul bastion al ISIS din Siria.

Pentru prima oară după foarte mult timp nu s-a mai auzit nici focul armelor și nici steagurile Statului Islamic nu au mai fost arborate în localitate.

De la începutul lunii decembrie, peste 50.000 de persoane au părăsit ultimul fief jihadist, potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Preşedintele american Donald Trump a anunţat ieri că va lăsa 400 de militari în Siria după înfrângerea grupării extremiste Stat Islamic.

Într-o declaraţie dată în exteriorul Casei Albe miercuri, Trump a spus că 200 de soldaţi vor rămâne în nordul ţării, unde SUA au sprijinit o alianţă condusă de kurzi împotriva Stat Islamic, iar alţi 200 într-o regiune din sud în apropiere de Israel, referindu-se probabil la baza al-Tanf.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel