Cale liberă pentru Trump: Haley va renunța la cursa prezidențială

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Haley renunță la cursa prezidențială, după victoria zdrobitoare a lui Trump în ”Super Marțea” alegerilor primare care stabilesc candidatul fiecărui partid pentru cursa prezidențială.

Nikki Haley își va suspenda campania prezidențială miercuri, după ce a fost învinsă clar în 14 state, declară persoane familiare cu decizia ei, lăsându-l pe Donald Trump drept singurul candidat important rămas pentru nominalizarea republicană în 2024.

Potrivit BBC și CBS, Haley va face anunțul oficial în jurul orei 10:00 EST (15:00 GMT, 17:00 ora Bucureștiului), anunțând că își suspendă candidatura prezidențială, potrivit partenerului american al BBC, CBS News.

Decizia vine după ce Haley a câștigat doar statul Vermont dintre cele 15 state în care au avut alegerile primare în ”Super Tuesday”.

Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud și ambasador ONU, a fost singurul contracandidat important pentru Trump. Ea a încercat în ultima fază a campaniei sale să avertizeze Partidul Republican în privința riscului unei candidaturi a lui Trump.

Înfrângerea lui Haley marchează o lovitură dureroasă, chiar dacă previzibilă, pentru acei alegători, donatori și oficiali ai Partidului Republican care s-au opus lui Trump.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel