Cale liberă pentru Patriot: Militarii ucraineni au finalizat antrenamentul din SUA privind sistemul de apărare aeriană

Armata ucraineană a finalizat instruirea privind sistemele de rachete antiaeriene Patriot în Statele Unite.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului gen. Pat Ryder a declarat joi, în cadrul unui briefing, că militarii ucraineni sunt trimiși în Europa pentru integrarea acestor sisteme.

Un total de 65 de militari ucraineni au fost instruiți în Statele Unite, scrie UPravda.

Zilele trecute, CNN, făcând referire la declarația Pentagonului, a relatat că sistemele de apărare antirachetă Patriot vor fi desfășurate în Ucraina mai devreme decât era planificat inițial. Termenii cursului de pregătire pentru luptătorii ucraineni au fost accelerați semnificativ.

Amplasarea sistemelor Patriot a fost subiect de speculații în ultima perioadă, la începutul lunii martie apărând chiar informația conform căreia sistemul era deja amplasat în Ucraina. 

Deși informația a fost ulterior dezmințită, se pare că elemente din sistemul Patriot s-au aflat într-adevăr pe teritoriul Ucrainei, așa cum a confirmat și Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat zilele trecute. Președintele ucrainean explica în interviu că au existat unele probleme în privința funcționării elementelor din Patriot care au fost aduse în Ucraina.

Zelenski a explicat că una dintre țări a trimis un sistem de apărare aeriană în Ucraina, dar nu a funcționat și „a trebuit să-l tot schimbăm”. Președintele nu a precizat despre care țară este vorba.

Sistemele de apărare aeriană Patriot vor fi livrate Ucrainei probabil ”după aprilie”, relatează  publicația ucraineană TSN, care face referire la o sursă de rang înalt din guvernul ucrainean.

„După aprilie, așteptăm livrarea Patriot, instalații moderne care ne oferă șansa de a lupta împotriva rachetelor balistice”, a spus interlocutorul publicației.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel