Cad MiG-urile. India a pierdut 9% din flota sa de avioane MiG-29K în doar doi ani

DefenseRomania Team / 30 noi 2020 / 09:48
MiG-29K, India. Sursă foto: INS Vikramaditya Facebook
MiG-29K, India. Sursă foto: INS Vikramaditya Facebook

Pe data de 27 noiembrie Marina Indiei anunța că un avion de proveniență rusă de tip MiG-29K s-a prăbușit în Marea Arabiei.

Ca urmare a prăbușirii aeronavei MiG-29K, unul dintre piloți a fost salvat, iar căutările celui de-al doilea pilot continuă și la această oră.

India a anunțat că o anchetă este în curs de desfășurare pentru a fi stabilită cauza accidentului. Așa cum amintesc și cei de la Opex360, aeronava MiG-29K s-a prăbușit în timp ce se întorcea pe portavionul INS Vikramaditya. Incidentul a avut loc la doar câteva zile după ce portavionul indian a participat la exerciții cu portavionul american USS Nimitz, dar și cu nave din cadrul Forțelor Navale are Australiei și Japoniei.

 

În doar doi ani, India a pierdut 9% din flota sa de avioane rusești MiG-29K

 

Cer este că acesta este al patrulea MiG-29K pe care India îl pierde în doar doi ani! În noiembrie 2019, un alt MiG-29K s-a prăbușit în apropiere de regiunea Goa. În curusl acestui an, în februarie, tot în Marea Arabiei, India a mai pierdut un MiG-29K.

Anterior, în 2018, India a pierdut primul avion de acest tip după ce aeronava s-a prăbușit la aterizare la Baza Navală INS Hansa.

Incidentul de săptămâna trecută reprezintă așadar al patrulea MiG-29K pe care Marina Indiei îl pierde în doar doi ani. Cu 45 de aparate livrate de ruși, calculul matematic e simplu: India a pierdut în doar doi ani aproximativ 9% din flota sa de avioane MiG-29K.

India a comandat 45 de avioane MIG-29K din Rusia.

Amintim că în decembrie 2018, din cauza cauza permanentelor probleme tehnice, India a decis să renunțe la avionul multirol rusesc din a patra generație MiG-29K.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy