Cad MiG-urile. India a pierdut 9% din flota sa de avioane MiG-29K în doar doi ani

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-29K, India. Sursă foto: INS Vikramaditya Facebook
MiG-29K, India. Sursă foto: INS Vikramaditya Facebook

Pe data de 27 noiembrie Marina Indiei anunța că un avion de proveniență rusă de tip MiG-29K s-a prăbușit în Marea Arabiei.

Ca urmare a prăbușirii aeronavei MiG-29K, unul dintre piloți a fost salvat, iar căutările celui de-al doilea pilot continuă și la această oră.

India a anunțat că o anchetă este în curs de desfășurare pentru a fi stabilită cauza accidentului. Așa cum amintesc și cei de la Opex360, aeronava MiG-29K s-a prăbușit în timp ce se întorcea pe portavionul INS Vikramaditya. Incidentul a avut loc la doar câteva zile după ce portavionul indian a participat la exerciții cu portavionul american USS Nimitz, dar și cu nave din cadrul Forțelor Navale are Australiei și Japoniei.

 

În doar doi ani, India a pierdut 9% din flota sa de avioane rusești MiG-29K

 

Cer este că acesta este al patrulea MiG-29K pe care India îl pierde în doar doi ani! În noiembrie 2019, un alt MiG-29K s-a prăbușit în apropiere de regiunea Goa. În curusl acestui an, în februarie, tot în Marea Arabiei, India a mai pierdut un MiG-29K.

Anterior, în 2018, India a pierdut primul avion de acest tip după ce aeronava s-a prăbușit la aterizare la Baza Navală INS Hansa.

Incidentul de săptămâna trecută reprezintă așadar al patrulea MiG-29K pe care Marina Indiei îl pierde în doar doi ani. Cu 45 de aparate livrate de ruși, calculul matematic e simplu: India a pierdut în doar doi ani aproximativ 9% din flota sa de avioane MiG-29K.

India a comandat 45 de avioane MIG-29K din Rusia.

Amintim că în decembrie 2018, din cauza cauza permanentelor probleme tehnice, India a decis să renunțe la avionul multirol rusesc din a patra generație MiG-29K.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel