Cad din nou capete grele în Rusia: Amiralul Evmenov, comandantul Marinei, demis după ce Ucraina a făcut ravagii și a înghesuit navele din Marea Neagră la Novorossiysk

Ionel Copcea |
Data publicării:

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 10.03.2024, că, după aproape cinci ani de când îndeplinește această funcție, amiralul Nikolai Evmenov a fost demis de la conducerea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Potrivit surselor jurnalului rusesc, funcția de comandant-șef al Forțelor Navale a fost preluată, deocamdată temporar, de către actualul comandant al Flotei de Nord, amiral Alexander Moiseev.

Schimbarea efectuată la conducerea Marinei ruse a fost confirmată și de bloggerii militari ruși, precum și de utilizatorii de pe rețelele de socializare.

După cum se arată în mesajele postate de aceștia, cel mai probabil, demiterea amiralului Evmenov a avut loc pe fondul situației catastrofale a Flotei ruse din Marea Neagră, care, în ultima perioadă, a pierdut mai multe nave de luptă importante, avariate sau distruse de rachetele și dronele maritime ale armatei ucrainene.

2. Amiralul r... (nikolaj_evmenov_2022_64669200.jpg)

Amiralul rus Nikolai Evmenov. Photo source: Wikipedia

 

Ucrainenii au înghesuit flota rusă în Novorossiysk după ce au scufundat mai multe nave

 

Comentariul autorului: Trebuie precizat faptul că amiralii Evmenov și Moiseev au fost numiți în funcțiile în care s-au aflat până acum în aceeași zi, respectiv pe 03 mai 2019. La fel ca și acum, la acea dată, amiralul Moiseev l-a înlocuit în funcția de comandant al Flotei de Nord pe Nikolai Evmenov, care a fost promovat la conducerea Forțelor Navale.

Anterior, Aleksander Moiseev comandase chiar Flota rusă din Marea Neagră, pe care este chemat acum să o scoată din criza profundă în care se află. În urma loviturilor multiple pe care le-a primit, aceasta a pierdut controlul asupra Mării Negre, iar navele sale au fost “înghesuite” în portul Novorossiysk.

3. Nava rusă ... (novocherkassk-novocerkassk-nava-desat-rusia-crimeea-ucraina_86232200.png)

Nava rusă de desant Novocherkassk, distrusă de rachete Storm Shadow într-un port din Crimeea ocupată ilegal. Foto: Captură video YouTube The Economic Times via Ministerul Apărării din Ucraina

După ce în ultimele luni au fost scufundate mai multe nave de luptă importante, între care nava purtătoare de rachete Ivanovets, nava mare de desant Cezar Kunikov și corveta “modernă” Serghei Kotov, Flota rusă din Marea Neagră stă în locurile de dislocare permanentă, fără să mai poată ieși pe mare.

Forțele Navale ale Federației Ruse au preluat din nou controlul asupra celor patru flote și o flotilă în cursul anului 2023. Anterior, acestea s-au aflat în subordinea Regiunilor Militare.

CITEȘTE ȘI: Rusia pierde bătălii în Marea Neagră în fața unei Ucraine fără flotă. Bilanțul e necruțător: Din 80 de nave, aproape 50% au fost distruse sau avariate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel