Cabinetul israelian aprobă oficial acordul istoric semnat cu EAU

Eduard Pascu |
Data publicării:

Cabinetul israelian a aprobat luni în unanimitate acordul istoric ce normalizează legăturile cu Emiratele Arabe Unite (EAU) semnat luna trecută, deschizând calea spre ratificarea sa, informează dpa.

Un comunicat al biroului prim-ministrului Benjamin Netanyahu precizează că toţi miniştrii au votat în favoarea aşa-numitelor Acorduri Abraham, pe care administraţia preşedintelui american Donald Trump le-a numit tratate de pace. Parlamentul israelian, Knesset, este programat să ratifice tratatul joi. Se aşteaptă un vot covârşitor în favoarea documentului.

Tratatul nu menţionează probleme sensibile precum suspendarea planurilor israeliene de a anexa părţi din Cisiordania ocupată, care a fost convenit ca un quid pro quo pentru pacea cu Abu Dhabi.

Netanyahu a semnat acordul cu ministrul de externe din Emiratele Arabe Unite, Abdullah bin Zayed al-Nahyan, la o ceremonie găzduită de preşedintele american Donald Trump pe 15 septembrie. De asemenea, el a semnat o declaraţie similară cu Bahrain la aceeaşi ceremonie, care încă trebuie tradusă în ebraică şi, prin urmare, va fi votată la o dată ulterioară.

Liderii palestinieni au reacţionat cu indignare la "trădarea" celor două state din Golf.

Emiratele şi Bahrainul s-au abătut de la consensul general în rândul statelor arabe că o condiţie prealabilă pentru normalizarea legăturilor ar fi recunoaşterea de către Israel a unui stat palestinian independent cu Ierusalimul de Est drept capitală.

Citește și: Trump: "Cinci sau şase" noi ţări arabe vor semna "în curând" acorduri cu Israelul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel