Ministerul Apărării din Bulgaria are probleme cu avionele şi elicopterele de luptă

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Bulgarian Air Force MiG-29
Bulgarian Air Force MiG-29

Ministerul Apărării din Bulgaria are planuri pentru un contract de întreținere și reînnoire a avioanelor de luptă Su-25, a declarat marți ministrul adjunct al Apărării, Anatolie Velichkov, presei bulgare.

Ministrul adjunct a reamintit că starea aeronavei nu este "cea mai bună", adăugând că Ministerul Apărării a luat măsuri pentru reînnoirea navigabilității elicopterelor și pentru semnarea unui contract de sprijin logistic integrat al avioanelor de luptă MiG-29 până în 2021, relatează agenţia de presă bulgară.

,,Dintr-o flotă de 28 de elicoptere, doar opt dintre ele pot fi folosite în misiuni (nici unul dintre cele cinci Mi-17, unul din cele cinci Mi-24, trei sau patru din cele douăsprezece Cougars și trei din cele șase Bells,)'',a spus ministrul Apărării Krassimir Karakachanov într-o audiere parlamentară cu câteva săptămâni în urmă. El a mai spus că mai puțin de jumătate din cei 245 de piloți ai Forțelor Aeriene efectuează zboruri. 

Vicepremierul adjunct al Apărării, Emil Eftimov, și-a exprimat speranța că proiectul pentru achiziționarea a două nave de patrulare multifuncționale, pe care Parlamentul l-a aprobat pentru începerea modernizării Marinei Bulgăre, va fi implementat cu succes. 

Stadiul actual al proiectului va fi prezentat ministrului în cadrul Consiliului pentru Apărare, în această săptămână, mai precis vineri. 

Obiectivul este de a avea un contract semnat până la sfârșitul acestui an.

Evtimov a spus că este optimist în privința lipsei de personal militar, deoarece speră că această problemă se va remedia. El a mai spus că suma de 100 de milioane de leva este planificată pentru creşterea salariilor militarilor pentru anul următor, iar încă 100 de milioane pentru următorii doi ani. 

Un accident de elicopter care a avut loc în luna iulie stă la baza discuţiilor despre retehnologizarea şi îmbunătăţirea performantelor tehnice ale elicopterelor şi avioanelor de luptă aflate în dotarea forţelor aeriene ale armatei bulgăre.

Comentând accidentul din 11 iunie, în care un elicopter Mi-17 s-a prăbuşit, iar cei doi piloţi care formau echipajul şi au pierdut viaţa, Velichkov a declarat că accidentul a fost cauzat de pierderea reflexelor de pilotaj. 

Ministerul Apărării din Bulgaria a deschis o investigație privind cauzele prăbuşirii elicopterului. La început s-a crezut că a fost o eroare de pilotaj, dar rezultatul anchetei a fost clasificat la scurt timp după anchetă. Se pare că o eventuală eroare de pilotaj a fost exclusă, iar adevărata cauză ar fi cel mai probabil o defecţiune la Rotorul anticuplu (cel din coada elicopterului).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel